Annual Review 2018

BEAR projektet startede den 1. marts 2016, og det var derfor tid for projektets andet “Annual Review” den 24. april 2018. Det foregik i år ved Syddansk Universitet med deltagelse af alle projekt deltagerne, samt projekt officer Peter Aadal Nielsen fra Innovationsfonden. Desuden deltog 4 eksperter fra projektets projektets rådgivende ekspertudvalg, bestående af:

  • Inga Holube, Professor at Jade University of Applied Sciences, Oldenburg, Tyskland
  • Norbert Dillier, Professor at the ENT Department Zurich Universitetshospital
  • Priya Singh, Director of Clinical Studies, UCL Ear Institute, Storbritannien
  • Mark Leyrens, Thomas More University of Applied Sciences, Mechelen, Belgium, and President of the European Association of Hearing Aid Professionals,
  • Stig Arlinger, Professor Emeritus fra Linköping Universitet, Sverige (afbud)
  • Majbritt Garbul Tobberup, formand for Høreforeningen i Denmark (afbud)

Dagens program bestod af en række planlagte præsentationer fra de aktive arbejdsområder, samt en session med demonstrationer af de test platforme, som der arbejdes med i projektet.

Fra arbejdet med den kliniske database rapporterede Jesper Hvass Schmidt og Anne Wolff, at der nu er næsten 2000 patienter, som er registreret og kontaktet med henblik på inddragelse i BEAR projektet. Langt de fleste af disse patienter har allerede fået tilpasset høreapparater og været til opfølging, og der arbejdes derfor primært med analyse af data i øjeblikket.

Fra arbejdet med nye strategier for høreprofilering og tilpasning rapporterede Sébastien Santurette, Raul Sanchez Lopez, Tobias Neher og Mouhamad El-Haj-Ali om de metoder, som i øjeblikket afprøves i laboratorie forsøg med simulerede høreapparater og alternative tilpasninger og senere i pilot forsøg i klinikkerne. Der blev også mulighed for at lytte til tests’ne og prøve rollen som patient. Det rådgivende udvalg viste stor interesse for denne diskussion og de evt. nye muligheder, som nye tests kan give i forhold til høreapparatets tilpasning og/eller efterjustering.

Fra arbejdet med metoder til vurdering af brugerens høreoplevelse med høreapparat, rapporterede Sébastien Santurette, Jens Bo Nielsen og Katja Lund om de metoder, som overvejes. Også her blev der givet mulighed for at lytte til test’ne og selv prøve at være patient. En del af arbejdet har været at observere i klinikkerne og drage fordel af de erfaringer og formelle eller uformelle tests af bruger udbytte, som anvendes idag.

Efter demonstrationerne ridsede projektets ledelse desuden planerne op for de kommende aktiviteter og ambitioner. På nuværende tidspunkt er de fleste af projektets aktiviteter forsinkede i forhold til den oprindelige plan, men tilsvarende forskydninger af projektets øvrige aktiviteter vil løse problemet og er den løsning, som er valgt.

Ved dagens afslutning gav det rådgivende udvalg en række konkrete forslag til opmærksomhedspunkter for det kommende arbejde. Der var desuden stor ros til projektets deltagere for den fælles vision og den stærke setup med både universitetshospitaler, universiteter, producenter og rådgivning (godkendt teknologisk service). Desuden roste udvalget projektets deltagere for deres arbejde hidtil og knyttede store forhåbninger til de kommende resultater.